Vücudu ve zihni baştan aşağıya onarıyor! Çay deyip geçmeyin tam bir mucize Posted on Ocak 3, 2025Author admin 0 Oolong çayı fermente edilmiş çaydır. Toplanan yapraklar kurutulmadan evvel soldurulur ve fermente olmaya (yani oksitlenmeye) bırakılır. Oolonglar yeşil ve siyah çaylar ortasında yer alır. Ancak oolong çayını en yeterli halde anlamak için evvel yeşil ve siyah çay hakkında biraz daha fazla bilgi sahibi olmalısınız. Oolong çayı güzel ve meyvemsi tadıyla keyifle içilen sağlıklı bir içecektir. Kalp hastalığı, iltihabi hastalıklar ve yüksek kolesterol üzere kronik sıhhat problemlerinde uygunlaştırıcı özellikleriyle ünlüdür. Oolong çayı içerdiği antioksidanlar sayeside kemiklere, dişlere ve cilde hoşluk getiriyor. Bağırsak sıhhatini güçlendiren bu çay bedendeki iltihapla savaşır ve gerilimi azaltmaya ve sakinleşmeye yardımcı olabilir. Bu çayı hazırlamak için ince ayrıntı şudur; yaprak ne kadar büyük ve narin görünüyorsa, su sıcaklığının o kadar düşük olmalıdır. Siyah çaylar, uygun halde ekstraksiyon için çok daha sıcak suya gereksinim duyarken, kaynar su, beyaz çay üzere kalın bir yaprağı yakar. Oolongların beyaz çaydan biraz daha uzun müddet demlenmesi gerektiğinden vakit biraz farklıdır oolonglar beş ila yedi dakika; beyaz çay üç ila dört dakika demlenmelidir. Son olarak Oolonglar, yeşil çayı andırır ve yüzde 50’den fazla okside olan oollongler, aroma profillerine nazaran tat olarak siyah çaya daha çok emsal.